Trans Europe Express

Vill dela med mig av mina taguplevelser so fare!

Trangt och luktar ganska mcket skit. Forgallrade fonster och sma flakar i taken. Massor med Indier och forsaljare av alla slag som gor reklam med deras skrikigaste rost. Varmt. Svett. Bara kvinnor. Men for att fa den basta tagupplevelsen ska man ta plats i dorren, hoppas pa en solig dag och hanga med kroppen sa lagt ut fran taget man kan, garna gora High Five med paserande tag (har inte vagat an men snart), Slappa ut haret sa det tovas runt i vinden och hoppa av taget i farten, gor man detta gar en timmas tagtur pa en kvart!

Something

Nu ska jag blogga och jag ska bara ta med det viktigaste!

1. Nu har jag sett den vakraste solnedgangen i mitt liv! Havet, Horisonten, avgaser, Bombay night life!

2. Praktiken blir allt battre, idag var jag dagisfroken igen i en skola med dubbelt sa manga flugor an elever, berodde antagligen pa att den lag vid Bombays storsta soptip, eller snarare i mitten av soptippen! Mysigt var det! Indiska barn ar otroligt vackra lite klangiga kanske men valdigt goa!

3. Bombay har ocksa delat med sig av lite amerikansk film pa bio!

4. Nar man aker tag ar det absolut mest givandeatt sta i dorropningen med halva kropen utanfor taget och kanna vinden ruffsa omkring haret och ducka for pelare.

5. Sag aldrig att du inte ska gora saker for det skiter sig! Jag satt och predikad for Mario for ett tagsedan att jag aldrig skulle ata hjarna, det hade han gjort och jag sag pa honom med en lagom motbjudande blick. Igar var vi pa ett ungdomsmote (mycket trevligt) men innan blev vi bjudna pa mat och jag holl pa att do av hunger sa maten smakade fantastiskt!!! Det visade sig ochsa sedan att det var hjarna jag hade atit och genast kom en nagot illamaendekanbsla till mig! Man ska alldrig saga aldrig!

Nu ska jag vidare och kopa glass och sattamig vid havet, jag och Holly har smitit fran resten av gruppen for att ga pa en upptacksfard! Antligen!

Indien halsar!

Dark side of the moon

Ett soligt Bombay och ater igen soligt! Praktiken har borjat och den ar i Bombay, fast jag kan inte pasta att den har borjat riktigt an! Men nagra timmar i solen med en bok och gott sallskap gor inte sjalen olycklig, ganska fridsamt faktiskt! Att fa se en glimt av havet ger lite extra frihetskansla, en kansla som ibnland saknas, friheten att fa strosa omkring ensam. Nar vi ar ute och garbrukar jag ta taten och latsasatt jasg inte har nagon bakom mig, latsas astt jag strosar alldeles sjalv bland rikshor, bilar, tiggare, fattiga, rika och butiker.

Fran balkongen har i Bombay pa femte vaningen kan man se havet om man tittar at hoger, blickar men nerat ser man skymtar av gatan mellan grenar och blad fran traden som smyckar trotoaren, trad med grova stammar och slingrande rankor. Dagen idag har mest gattat till lasning i solskenet pa balkongen, rena rama semesterstamning har det varit och jag ska inte ljuga och saga att jag inte har njutit av det, drack min forstqa kopp kaffe sedan jag kom hit ocksa, guldkant pa tillvaron!

Igar pa vagen hit akte vi forbi Bombays soptipp. Nedanfor stannade vi och besokte en skola, barnen satt och malade med kritor nar vi kom och jag sa de fa ord jag kan pa Hindi "Mera Nam Gabriella Hei" och insag att mina sptakkunskaper maste gora en drastisk vandning, jag kommer snart att trottna pa att anvanda kroppssprak hela tiden. Barnen var otroligt sota och inte alls lika intensiva som Poona barnen som vi har till grannar "dar hemma"! Forhoppingsvis har jag lart mig nagra mer ord innan vi aker tillbaka till soptipen i veckna. Ser fram emot att se de leende och skrattande barnen igen, de med och de utan tander!

Flickan pa vaning fem i Bombay halsar!


RSS 2.0